Artikkeli

Fabian Björk

Suvi Rüster

Raikas pasha-karkkijäätelö

Pakasta pasha tänä pääsiäisenä raikkaaksi jäätelöksi ja koristele komeus karkeilla ja kinus­ki­kas­tik­keella.

10 an­nos­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 prk (250 g) sit­ruu­nal­la maus­tet­tua mai­to­rah­kaa

½ dl glu­koo­si­sii­rap­pia

2 tl ap­pel­sii­nin raas­tet­tua kuor­ta

4 ka­nan­mu­naa

1 dl so­ke­ria

Ka­ra­mel­li­soi­tu man­te­li:

1 dl man­te­lei­ta

1 dl so­ke­ria

Li­säk­si:

pää­si­äis­kark­ke­ja

val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

1. Val­mis­ta en­sin ka­ra­mel­li­soi­tu man­te­li. Leik­kaa man­te­lit hie­man pie­nem­mik­si pa­loik­si. Mit­taa so­ke­ri pin­noi­te­tul­le pais­tin­pan­nul­le. Nos­ta pan­nu lie­del­le ja kuu­men­na. Su­la­ta so­ke­ria pais­tin­las­tal­la se­koi­tel­len, kun­nes se on su­laa ja al­kaa pais­tua kul­lan­vä­ri­sek­si. Nos­ta pan­nu lie­del­tä. Se­koi­ta jouk­koon man­te­lit. Kaa­da seos lei­vin­pa­pe­ril­le. An­na jääh­tyä ja jäh­met­tyä ko­vak­si. Rou­hi pie­nem­mik­si pa­loik­si.

2. Vat­kaa ker­ma löy­säk­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon mai­to­rah­ka, glu­koo­si­sii­rap­pi ja ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri.

3. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon ker­ma-rah­ka­se­os. Kaa­da seos pa­kas­tuk­sen kes­tä­vään vuo­kaan tai ra­si­aan. Ri­pot­te­le jouk­koon ka­ra­mel­li­soi­dut man­te­lit. Pei­tä vuo­ka alu­mii­ni­fo­li­ol­la ja nos­ta pa­kas­ti­meen vä­hin­tään 6 tun­nik­si.

4. Va­lu­ta va­ro­vas­ti kuu­maa vet­tä vuo­an ul­ko­reu­noil­le, jot­ta jää­te­lö ir­to­aa vuo­as­ta. Ku­moa jää­te­lö tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Ko­ris­te­le pää­si­äis­kar­keil­la ja va­lu­ta pääl­le vie­lä ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 6 h

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 10 e

Fabian Björk

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ